| Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég Nincs A legtöbb felhasználó (111 fő) Szer. Szept. 25, 2024 5:08 am-kor volt itt. |
|
| | |
---|
Hétf. Jún. 29, 2020 11:01 pm | Golden Canyon University Dr. Margo Weiss Oktató Gal Gadot Teljes név: Dr. Margola Asenath Weiss Becenév: Margo, Marg, Ase, Dr. Weiss Születési hely, idő: Tel-Aviv, 1985.január 28. Családi állapot: Szingli Beállítottság: heteroszexuális Foglalkozás: pszichiáter szakorvos, oktató Mit oktat?: pszichológia alap + ágazatok, általános orvosi ismeretek Mit oktat 2.0?: - Hobbi: longboardozás Q&A 1. Melyik az a két tárgy/személy/állat/ezek variációja, amiket elvinne magával egy lakatlan szigetre és miért?
Labda és egy toll. Csak hogy legyen társasága - egyik kedvenc filmjének, a Számkivetettnek nyomán.
2. Ki az a személy az életében, akiért kútba ugrana? Miért?
A húga. Szereti, még akkor is, ha rossz a kapcsolatuk. Hibásnak tartja magát amiatt, hogy félresiklott a húga élete.
3. Az emberi kapcsolatok építése, vagy a kiemelkedő munkavégzés fontosabb a karrier előrehaladásához Ön szerint?
Mindkettő ugyanolyan arányban fontos.
4. Mi az a dolog, amit csak a párnájával mer megosztani?
A könnyeit.
5. Ha lenne egy kristálygömb, amiből megtudhatna bármit magáról, az életéről, a jövőjéről, akkor mit szeretne megtudni?
Inkább semmit, jobb a tudatlanság. Történeted - 000, Sydney Segélyhívó, miben segíthetek? - Keily Nichols vagyok és és...autóbalesetünk volt, több a sérült, kérem küldjenek azonnal valakit...úristen.. - Mi a helyszín? - Én...nem tudom...a Grand Pacific Driveon vagyunk, ami a Jervis kikötő felé vezet azt hiszem, de nem tudom pontosan, hogy hol és három súlyos sérült van és...és néhány könnyebb. Ne! Mr. Hunter..- Kérem nyugodjon meg, bemérjük a telefonját a szám alapján, a mentők hamarosan odaérnek. Milyen a sérültek állapota? - Mr. Huntert most éleszti újra az egyik orvosis srác. Mrs. Weiss kirepült a szélvédőn, eszméletlen és én nem tudom, küldjön már valakit az istenért!... - Margo, üdvözlöm, Dr. Grant vagyok és Ön most a St. Vincent Kórházban van. Emlékszik arra, hogy mi történt? - még mindig hunyorogtam, hogy szokjam az ablakon áttörő fényt, miközben körvonalazódott előttem a hozzám beszélő férfi arca, akit soha korábban nem láttam még. A fejem fájt, a jobb lábamban különös zsibbadást és lüktetést éreztem, s mielőtt még bármit is válaszoltam volna, elgondolkodtam a kérdésen. Mi történt? Aztán bárhogy is próbáltam koncentrálni, csak emlékfoszlányok villantak be előttem, ahogy jókedvűen beültünk az autóba, miután egy hosszú kört lementünk a deszkáinkkal, majd Hunter felvett minket. Jókedvűen beszélgettünk, szólt a zene és....bámm. Ahogy bevillant az emlék, a hirtelen elénk száguldó kisteherautó és az a hatalmas robaj. - Nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy autóban ültünk, és valami történt, onnantól nem tudom. - az orvos is láthatta rajtam, hogy kissé zavartnak tűnök, erre csak csöndesen bólintott, s nyugtázta a szavaimat. - Igen Dr. Weiss, súlyos autóbalesetet szenvedtek. Az állapota most már stabil, de tudnia kell arról, hogy néhány perc erejéig elveszítették a kollégák. Belső vérzése is volt, és enyhe koponyasérülése, de szerencsére nem történt károsodás a központi idegrendszerben. A jobb sípcsontja azonban eltört, ami miatt azonnal meg kellett műtenünk. Emiatt elég erős fájdalomcsillapítókat kap, és talán most nem érzi, de erősebb lesz a fájdalom, és hosszú gyógyulási folyamat elébe néz. Nyolc héten át nem mozoghat, fekvőgipszet kap. Ezt követően megkezdődhet majd a rehabilitáció, és aztán majd meglátjuk, hogy szükség lesz-e még egy műtétre. - míg hosszan ecsetelte, hogy pontosan milyen sérüléseket is szenvedtem, s mi vár majd rám a jövőre nézve, nem hagyott nyugodni az, hogy mi történhetett a többiekkel. Hogy mi van Hunterrel és a diákjaimmal. - És a többiek?- Dr. Weiss, megértette, amit mondtam?- Megértettem, de mi van a többiekkel? Hogy vannak a srácok, Keily és a többiek? És Hunter? - ahogy feltettem a kérdést, óhatatlanul is görcsbe rándult a gyomrom az aggodalomtól, s valamiért rosszat sejtettem. A doki arca pedig nem sugallta azt, hogy minden rendben lenne. Gondterhelten masszírozta meg a homlokát, s vett egy mély levegőt, mielőtt megszólalt. - A fiatalok jól vannak, őket is ide szállították be, de már mindannyian elhagyták a kórházat. Mr. Hunter...Mr. Hunternek súlyos sérülései voltak, őt sajnos a kollégák már nem tudták megmenteni. Őszinte részvétem...
Azoknál az embereknél, ahol az ego mindennél előrébb való, azt mondják, hogy soha semmit nem bánnak meg. De ha nem mondod ki valakinek, hogy szereted, csak mert túl makacs vagy, gőgös, vagy nem tulajdonítasz ennek jelentőséget, csak később döbbensz rá arra, hogy mekkora hibát vétettél. Mondjuk akkor, amikor már nem mondhatod. Mondanád te, de már nincs kinek. S lehettél előtte bármilyen király vagy királynő, még a te lábad alatt is megremeghet a föld. Azt hiszem, hogy a fájdalmak mellett talán Hunter halálát volt a legnehezebb feldolgoznom. De tudtam jól, hogy meg kell ezzel küzdenem, akár csak a kínzó fájdalommal, mely nem hagyott nyugodni. Hiába teltek el hónapok, ugyanúgy fájt, s már nem volt elég az a mennyiség. Azt hiszem, hogy talán most lettem csak igazán olyan, mint az anyám, aki világ életében függő volt. Alkoholfüggő. Nekem a pirulák jutottak. S bár eltelt a három hónap, visszatérhetek dolgozni, de azt hiszem, hogy valami megváltozott. S hogy képes leszek-e újra talpra állni? Talán. Hit kell hozzá, erő, s akarat. Család és minden más Margo Tel-Aviv-ban született Fishel Weiss zsidó származású, későbbi ingatlanmogul és Lenore Haart ausztrál származású televíziós műsorvezető első gyermekeként. A család az ausztráliai Sydney-be költözött három évvel a lány születését követően, ahol az apa létrehozta üzleti vállalkozását. Néhány éven belül Ausztrália egyik legbefolyásosabb embere lett Mr. Weiss háta mögött hatalmas ingatlanbirodalmával, több városban felhúzott plázáival és hoteleivel. Tíz évvel Margo születése után született meg a család második leánygyermeke, Rachael Avigail Weiss. Míg Fishel Weiss éjjel-nappal az üzletet hajszolta, addig felesége, Lenore hol feltűnt, hol eltűnt az ausztrál televíziók műsoraiban. Hullámzó teljesítménye mellé súlyos alkoholprobléma is párosult, melyet azóta sem sikerült leküzdenie. Jelenleg egy talkshow háziasszonya, remekül tartja magát, lányaival rossz a viszonya, a férjével válófélben vannak. Margo a középiskola után orvosi pályát választott, az általános orvosi diploma letételét követően több területen is próbálkozott, érdekelte a sebészet is, végül azonban pszichiáter szakorvos lett és Sydney egyik legjobb kórház pszichiátriáján kapott vezetői pozíciót. Az Egyetem felkérésére vállalt oktatói tevékenységet, szinte minden szakon tanít pszichológiát, ezek közt pszichológiai alapokat, gazdaság- és munkapszichológiát. Balesetét követően a kórházi vezetői pozícióját ideiglenesen másnak adták, így jelenleg idejének nagy részét az oktatásnak szenteli. |
|
|
Szer. Júl. 01, 2020 12:00 am | Gratulálunk, elfogadva! Margo! Csodaszép, csodaokos és még csodamenő is vagy (természetesen a longboard miatt, ki rakná képzeletben a pszichiátert egy longboardra?), az előtörténeted stílusa nagyon tetszett, öröm volt olvasni. Legalábbis részben, sajnálatos az autóbaleset, ami ágyhoz kötött két hónapig és elvette tőled a kollégádat. Gondolom, többé már nem ülsz olyan könnyedén volán mögé, mint azelőtt, viszont ki más tudná jobban, hogyan kell újból talpra állni egy ilyen tragédia után, mint valaki, aki erről is tanult? Márpedig a doktor cím ott virít a neved előtt, azt pedig nem osztogatják minden sarkon, büszke lehetsz rá, hogy neked sikerült végigvinni a tanulmányaidat. Nem jutott számodra sem a legszilárdabb családi háttér, nem lehet könnyű az anyáddal és a húgoddal is megbirkózni, de talán legalább az egyik alakul a történeted során; hátha könnyítene a lelkeden. Én személy szerint kíváncsi vagyok, hogyan állsz talpra a baleset után, hiszen nem élheted ugyan azt az életet, amit egy ilyen megrázkódtatás előtt, talán pont a levegőváltozás és a Golden Canyon Egyetemen eltöltött idő fog átsegíteni ezen az időszakon, elvégre sosem lehet tudni. Részemről minden rendben van, már mehetsz is foglalózni és játszani! Sidney xoxo
|
| Hozzászólások száma : 138
| |
Similar topics | |
|
|
Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |